Wat kost een apk keuring

Wat kost een APK keuring?

Rondrijden in een auto waarvan de remmen niet goed werken of waarvan de verlichting defect is, is natuurlijk ontzettend gevaarlijk. Om die reden heeft de Europese wetgever besloten dat elke auto-eigenaar verplicht is om zijn of haar auto regelmatig te laten keuren. In deze Algemeen Periodieke Keuring (APK) wordt de auto gecontroleerd aan de hand van een aantal wettelijk vastgelegde minimumveiligheids- en milieueisen. Hoe vaak u een APK keuring moet laten doen is afhankelijk van het type voertuig en de leeftijd van uw auto. Zo moet een dieselauto vanaf een leeftijd van 3 jaar elk jaar worden gekeurd, en dient een benzineauto vanaf een leeftijd van 4 jaar elke twee jaar te worden gekeurd. Zodra een benzineauto een leeftijd van 8 jaar bereikt, moet deze – net zoals dieselauto’s – elk jaar worden onderworpen aan een APK keuring. Helaas kan een APK bij sommige garages vrij duur zijn. Om ervoor te zorgen dat de APK keuring voor iedereen toegankelijk blijft, probeert Van Tilborg de APK keuring kosten voor u zo laag mogelijk te houden. Om die reden kunt u bij ons al terecht voor slechts €39,95.

Na een APK keuring kunt u weer veilig de weg op

De APK keuring is een keuring die in heel Europa wettelijk verplicht is. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw voertuig op het gebied van verkeersveiligheid en milieu, en controleert hij of zij of uw auto op de juiste manier is geregistreerd. Er wordt onder andere gekeken naar de werking van de remmen, de wielophanging en de uitstoot van uitlaatgassen. Op deze manier kunnen eventuele mankementen tijdig worden opgespoord. Hierdoor wordt de kans op een verkeersongeval aanzienlijk verkleind. Ook kan het tijdig opsporen van defecten voorkomen dat er op een later moment dure reparaties nodig zijn.

Hoe vaak moet uw auto gekeurd worden?

Hoe vaak u een APK keuring moet laten uitvoeren, is afhankelijk van uw voertuig. Rijdt u in een benzineauto? In dat geval moet u uw auto APK keuren vanaf de leeftijd van 4 jaar. Deze keuring moet om het jaar worden uitgevoerd, totdat uw auto de leeftijd van 8 jaar bereikt. Vanaf dat moment moet uw auto elk jaar worden gekeurd. Als u een dieselauto heeft, moet er vaker een APK keuring worden uitgevoerd. Een dieselauto moet namelijk al na 3 jaar voor het eerst worden gekeurd. Deze keuring moet vanaf dat moment elk jaar plaatsvinden.

Een APK keuring bij Van Tilborg

Of u nu een benzineauto heeft of een dieselauto – in beide gevallen moet uw voertuig regelmatig worden gekeurd. Het is dan ook belangrijk om op zoek te gaan naar een garage die een voordelige APK keuring aanbiedt. Wilt u graag een APK keuring laten uitvoeren in de regio Den Bosch, en wilt u de kosten van de APK keuring graag zo laag mogelijk houden? Bij Van Tilborg kunt u een APK keuring laten uitvoeren voor een aantrekkelijk tarief.

Wat kost een APK keuring bij Van Tilborg?

Alvorens u een afspraak bij een garage maakt, wilt u natuurlijk weten hoeveel een APK keuring kost. U wilt immers niet voor vervelende verrassingen komen te staan! Bent u nieuwsgierig wat een APK Keuring bij Van Tilborg kost? Wij vinden het belangrijk dat een APK keuring toegankelijk is voor iedereen, ongeacht de omvang van zijn of haar portemonnee. Om die reden bieden wij een APK keuring aan voor slechts €39,95, inclusief afmeldkosten, roet- of viergasmeting en btw. Wilt uw APK keuring graag combineren met een reparatie of een onderhoudsbeurt, en bent u benieuwd naar de kosten? Wij stellen graag een offerte voor u op! U kunt ons bereiken via (0418) 51 22 18, info@van-tilborg.nl of ons contactformulier. Onze offertes zijn uiteraard volledig vrijblijvend.

Veilig de weg op met Van Tilborg

Auto’s zijn onze passie. Om die reden kunt u bij Van Tilborg kunt u niet alleen terecht voor voordelige APK keuringen, maar bijvoorbeeld ook voor een aankoopkeuring of 24-uurs pechhulp. Ook helpen onze monteurs u graag bij het wisselen van uw banden en het repareren of onderhouden van uw camper.

Het team van Van Tilborg helpt u graag

Heeft u een vraag over de kosten van een APK keuring? Wilt u bijvoorbeeld weten hoeveel een APK keuring kost in combinatie met een onderhoudsbeurt of een reparatie? Of heeft u een vraag over onze andere diensten? Onze medewerkers voorzien u graag van informatie en/of advies. Neem gerust contact met ons op!

Afspraak maken?

Voor meer informatie/advies en het doorspreken van alle mogelijkheden, maken wij graag een geheel vrijblijvende afspraak met u.U kunt ons bereiken via (0418) 51 22 18 of ons direct een e-mail.

Bel (0418) 51 22 18
Stuur een e-mail