Hoe lang duurt een apk keuring

Hoe lang duurt een APK keuring?

De weg opgaan in een voertuig dat niet APK gekeurd is, is erg gevaarlijk. Het zou immers zomaar kunnen dat de remmen niet meer goed werken, of dat de verlichting kapot is. Bovendien is het rijden zonder geldige APK strafbaar. Dit betekent dat u er een flinke boete voor kunt krijgen – niet alleen van de politie, maar ook van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Dat is echter niet het enige: als u niet over een geldige APK beschikt en betrokken raakt bij een verkeersongeval, is de kans groot dat uw verzekeraar de door het ongeval veroorzaakte schade niet dekt. Het is dus ontzettend belangrijk om uw auto APK te laten keuren! Bij Van Tilborg kunt u een snelle en goedkope APK keuring laten uitvoeren.

Hoe lang duurt een APK keuring?

Hoe lang een APK keuring duurt, is grotendeels afhankelijk van de staat van uw voertuig: als uw voertuig geen enkel gebrek vertoont, kunt u uiteraard sneller weer de weg op dan wanneer er een aantal reparaties moeten worden uitgevoerd alvorens het voertuig kan worden goedgekeurd. Gemiddeld genomen duurt een APK keuring auto echter zo’n 60 tot 90 minuten. Houd er echter rekening mee dat er een kleine kans bestaat dat de RDW uw auto selecteert voor een steekproef. In dat geval zal de RDW uw auto binnen 90 minuten na de door ons uitgevoerde APK keuring opnieuw keuren. U mag uw auto pas meenemen wanneer deze herkeuring is voltooid. Helaas weten wij pas of uw auto is geselecteerd voor een steekproef als de door ons uitgevoerde APK keuring is afgerond. De kans dat uw auto wordt geselecteerd is echter erg klein: de RDW verricht slechts bij 3% van de APK keuringen een steekproef.

Hoe vaak moet een APK keuring worden gedaan?

Hoe vaak een APK keuring moet worden gedaan, is afhankelijk van het type voertuig en de leeftijd van het voertuig. Heeft u een dieselauto? In dat geval moet uw auto na 3 jaar voor het eerst worden gekeurd. Vanaf dat moment moet uw auto elk jaar worden gekeurd. Bij een benzineauto ligt dit anders: een benzineauto hoeft pas vanaf een leeftijd van 4 jaar te worden gekeurd. Vanaf dat moment moet de auto om het jaar worden gekeurd, totdat de auto de leeftijd van 8 jaar is bereikt. Vanaf deze leeftijd moet ook een benzineauto elk jaar worden gekeurd. Heeft u een vraag over hoe vaak een APK keuring bij uw auto nodig is? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!

Afspraak maken?

Voor meer informatie/advies en het doorspreken van alle mogelijkheden, maken wij graag een geheel vrijblijvende afspraak met u.U kunt ons bereiken via (0418) 51 22 18 of ons direct een e-mail.

Bel (0418) 51 22 18
Stuur een e-mail