Onderhoudsbeurt auto

Onderhoudsbeurten en/of servicebeurten

Om te beginnen kunnen we tegenwoordig eigenlijk niet meer spreken van een kleine of grote onderhoudsbeurt. De kleine of grote onderhoudsbeurt is opgegaan in de term onderhoudsbeurt of servicebeurt. Lees snel verder en kom álles te weten over dit onderwerp.

Houd uw voertuig veilig met een auto onderhoudsbeurt

Autopech lijkt altijd op het meest onhandige moment te ontstaan – bijvoorbeeld als u nét op weg bent naar die ene belangrijke afspraak, of als u op het punt staat om naar uw vakantiebestemming te vertrekken. Autopech is echter niet alleen onhandig, maar kan tevens gevaarlijke situaties opleveren. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u geen tijd meer hebt om de auto aan de kant te zetten en gedwongen bent om op een gevaarlijk punt te stoppen. Gelukkig is er een manier om de kans op autopech aanzienlijk te verkleinen – namelijk door uw auto regelmatig te voorzien van een onderhoudsbeurt. Bij Van Tilborg kunt u altijd terecht voor een goedkope onderhoudsbeurt auto. Zo kunt u veilig de weg op!

Wat houdt een auto onderhoudsbeurt in?

Bij een auto onderhoudsbeurt – ook wel een servicebeurt genoemd – wordt de technische staat van uw voertuig gecontroleerd en wordt nagegaan of er een reparatie nodig is. Ook wordt gekeken of de onderdelen van uw auto aan vervanging toe zijn. Onze monteurs controleren onder andere de werking van de accu, de remmen, de motor en de uitlaat van uw voertuig. Bovendien checken we of de verlichting en ruitenwissers naar behoren werken en nemen we de staat van uw banden onder de loep. Ook verversen we de motorolie en vervangen we het oliefilter. Hiermee wordt de kans aanzienlijk verkleind dat u met pech langs de weg komt te staan. Ook kunnen eventuele technische mankementen hierdoor vroeg worden opgespoord. Door deze mankementen tijdig te verhelpen, voorkomt u dat het probleem verergert en dat u op een later moment veel geld aan dure reparaties moet besteden.

Het verschil tussen een kleine en grote onderhoudsbeurt auto

In het verleden werd er vaak gesproken over een kleine en een grote onderhoudsbeurt. Met een kleine onderhoudsbeurt auto werd doorgaans een onderhoudsbeurt bedoeld waarbij enkel de belangrijkste punten werden aangepakt, zoals het verversen van de motorolie, het vervangen van het oliefilter en het bijvullen van de ruitensproeiervloeistof. Een grote onderhoudsbeurt was uitgebreider – hierbij werden bijvoorbeeld ook de remmen en de banden gecontroleerd. Tegenwoordig worden de verschillen tussen de kleine en de grote onderhoudsbeurt steeds kleiner. Ook het verschil tussen een kleine onderhoudsbeurt en een APK keuring is vaak onduidelijk. Om die reden wordt steeds vaker over een ‘onderhoudsbeurt’ of ‘servicebeurt’ gesproken, zonder daar de sticker ‘klein’ of ‘groot’ op te plakken.

Wanneer is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt?

Het is voor veel mensen vaak niet duidelijk wanneer de eerste onderhoudsbeurt van een nieuwe auto plaats moet vinden. Het is meestal echter makkelijk te achterhalen wanneer de eerste onderhoudsbeurt auto plaats moet vinden. Dit staat namelijk aangegeven in het onderhoudsboekje van uw auto. In dit boekje geeft de fabrikant ook aan hoe vaak uw auto een auto onderhoudsbeurt dient te krijgen. Over het algemeen wordt echter aangeraden om uw voertuig te voorzien van een jaarlijkse onderhoudsbeurt auto. Als u het prettig vindt om uw auto vaker te controleren, is dit uiteraard ook mogelijk. Weet u niet zeker wanneer u uw voertuig het beste een auto onderhoudsbeurt kunt geven? We voorzien u graag van advies. Neem gerust contact met ons op via (0418) 51 22 18, info@van-tilborg.nl of ons contactformulier.

De kosten van een onderhoudsbeurt auto

Bent u op zoek naar een goedkope onderhoudsbeurt auto? Dan bent u bij Van Tilborg aan het juiste adres. Wij doen ons best om onze prijzen zo laag mogelijk te houden. Wij hanteren geen standaardprijs voor de onderhoudsbeurt. Dit komt doordat de prijs voor een onderhoudsbeurt van auto tot auto kan verschillen. Dit komt doordat er voor elk merk en voor elk type auto verschillende soorten onderhoudsbeurten bestaan. Ook kunnen de specifieke onderhoudswerkzaamheden afhangen van de leeftijd en de kilometerstand van de auto. We kunnen ons echter voorstellen dat u van tevoren graag wil weten hoeveel geld u kwijt zult zijn aan een onderhoudsbeurt auto. Om die reden kunt u ons altijd benaderen voor een offerte op maat. Onze offertes zijn uiteraard geheel vrijblijvend. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via (0418) 51 22 18, info@van-tilborg.nl of via ons contactformulier. Maakt u gebruik van ons contactformulier of stuurt u een mail? Vergeet dan niet het merk, type, kenteken en de kilometerstand van uw auto te vermelden.

Combineer uw onderhoudsbeurt auto met een APK keuring

Is uw voertuig binnenkort toe aan een APK keuring auto? Het is voordeliger om de onderhoudsbeurt tegelijk met de APK keuring uit te laten voeren. Deze combinatie kost in totaal €29,95. Deze prijs is inclusief de wettelijk verplichte afmeldkosten en de roetmeting (in geval van een dieselauto) of de viergasmeting (in geval van een benzineauto). Let wel: u kunt een APK keuring niet eerder dan twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum uit laten voeren.

Van Tilborg staat voor u klaar

Naast APK keuringen en onderhoudsbeurten kunt u uiteraard ook bij Van Tilborg terecht voor het herstel van schade aan uw auto. Ook kunt u bij ons onder andere een aankoopkeuring laten uitvoeren, uw banden laten verwisselen en uw navigatiesysteem laten updaten. Wordt u onderweg geconfronteerd met een probleem aan uw auto? Dat is even schrikken. Maak u echter geen zorgen – onze 24-uurs pechhulp staat zeven dagen per week voor u klaar.

Meer informatie

Bel voor meer informatie, advies of een vrijblijvende prijsopgave naar (0418) 51 22 18, stuur een e-mail of plan uw afspraak direct in via onze werkplaatsplanner.

Bel (0418) 51 22 18
Stuur een e-mail