Onderhoudsbeurt

Onderhoudsbeurten en/of servicebeurten

Om te beginnen kunnen we tegenwoordig eigenlijk niet meer spreken van een kleine of grote onderhoudsbeurt. De kleine of grote onderhoudsbeurt is opgegaan in de term onderhoudsbeurt of servicebeurt. Lees snel verder en kom álles te weten over dit onderwerp.

De onderhoudsbeurt of servicebeurt moet uitgevoerd worden aan de hand van een kilometerinterval (bijvoorbeeld elke 15.000 km) of elk jaar. Meestal gaan we uit van hetgeen het eerste is bereikt. De onderhoudsbeurt bestaat dan uit het verversen van motorolie en het vervangen van het oliefilter in combinatie met een algehele grondige inspectie van de auto. Het elektrisch/elektronisch circuit van uw auto wordt gecheckt en de elektronische service-interval indicator wordt gereset. Verder worden zaken gecontroleerd als de accu, ruitenwissers, ruiten, spiegels, verlichting, afstelling van de verlichting, claxon, portier hang- en sluitwerk, interieurfilters, werking aircosysteem, werking verwarmingssysteem,  motorfilters, aandrijfriemen, distributieriem/ketting, koppeling of automatische transmissie, stuurbekrachtigingsvloeistof, ruitensproeiervloeistof, koelvloeistof, antivries t.b.v. de vloeistoffen, hydraulische circuits, afdichtingen en rubbers, wielophanging, wiellagers, spoorstangen, stuurkogels, schokdempers, banden, bandenspanning, uitlaat, uitlaatgassamenstelling, staat van de reminrichting, werking van de reminrichting, vertragingscapaciteit van het remsysteem, handrem, remvloeistof en het hydraulische deel van het remsysteem.

Na deze grondige inspectie volgt een voorstel voor eventueel te vervangen delen. Deze delen kunnen aan vervanging toe zijn (aan de hand van de service-interval) of zijn voortgekomen uit de inspectie. Vooraf wordt met u gecommuniceerd over het uit te voeren onderhoud en/of de noodzakelijke reparaties. Uiteraard ontvangt u ook een prijsindicatie vooraf, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Onderhoudsinterval

Wanneer is mijn auto aan een onderhoudsbeurt toe? Dit is een veel voorkomende vraag. In het onderhoudsboekje van uw auto staan de door de fabrikant voorgeschreven onderhoudsintervallen. Afgezien van de kilometers die van de ene beurt naar de andere gereden kunnen worden is het ons advies uw auto jaarlijks te laten onderhouden/servicen. Indien u niet weet of en wanneer uw auto aan een onderhoudsbeurt toe is kunt u dat ons altijd vragen via telefoonnummer (0418) 51 22 18 of via e-mail .

Tussentijdse Check-up

Door de lange intervallen tussen de onderhoudsbeurten kan het voorkomen dat uw auto nog maar eens per twee jaar voor onderhoud in de werkplaats komt. Om uw auto toch jaarlijks te laten controleren en zo onnodige problemen te voorkomen, is de Tussentijdse Check-up ontwikkeld. Wij voeren deze Tussentijdse Check-up uit tegen een voordelig tarief van € 23,90 inclusief BTW.

Kosten onderhoudsbeurt en/of servicebeurt

Aangezien er voor elk merk en type auto verschillende onderhouds/servicebeurten bestaan en er ook per auto periodiek specifieke zaken vervangen moeten te worden (mede afhankelijk van leeftijd en kilometerstand), is het niet mogelijk om vooraf een standaard prijs per onderhoudsbeurt te communiceren. U kunt ons natuurlijk altijd vrijblijvend benaderen voor een prijsindicatie via telefoonnummer (0418) 51 22 18 of via e-mail . Graag vernemen wij dan van u uw persoonlijke gegevens alsmede uw autogegevens: merk & type, kenteken en kilometerstand.

APK in combinatie met een onderhoudsbeurt en/of servicebeurt

Mocht uw auto aan een APK-keuring toe zijn, dan bedraagt deze in combinatie met een onderhoudsbeurt € 29,95 all-­in. Dit is inclusief de wettelijk verplichte afmeldkosten en de viergasmeting (benzine) of roetmeting (diesel).

Meer informatie

Bel voor meer informatie, advies of een vrijblijvende prijsopgave naar (0418) 51 22 18, stuur een e-mail of plan uw afspraak direct in via onze werkplaatsplanner.

Bel (0418) 51 22 18
Stuur een e-mail