APK keuring

Een voordelige APK keuring bij Van Tilborg

Rondrijden in een auto zonder geldige APK keuring is erg gevaarlijk. Er bestaat dan namelijk een kans dat de auto technische mankementen vertoont, wat tot een verkeersongeval kan leiden. Om die reden kunnen auto-eigenaren die hun auto niet (op tijd) laten keuren een fikse boete ontvangen. Het is dan ook belangrijk om tijdig een APK keuring te laten uitvoeren. Bij Van Tilborg kunt u snel en goedkoop een APK keuring laten uitvoeren. Onze monteurs zorgen ervoor dat u weer veilig de weg op kunt en dat u die torenhoge boete vermijdt. Verloopt uw huidige APK binnenkort, en bent u op zoek naar een APK keurmeester in de regio Den Bosch, Gameren en Ammerzoden? Van Tilborg helpt u graag verder! U kunt uw voertuig vanaf twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. U kunt van tevoren een afspraak maken. U bent altijd welkom!

Houd uw voertuig veilig met een APK keuring

Om verkeersongevallen te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto’s op de weg geen technische mankementen vertonen. Om die reden heeft de Europese wetgever besloten dat auto’s vanaf een bepaalde leeftijd regelmatig gekeurd moeten worden. In deze keuring, die de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt genoemd, wordt door een gecertificeerde keurmeester gecontroleerd of het voertuig aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de werking van de remmen en de staat van de banden, en wordt onder andere de motor onder de loep genomen. Ook wordt onderzocht of de auto aan bepaalde milieueisen voldoet. Als de auto wordt goedgekeurd, mag hij meteen de weg weer op. Als de auto wordt afgekeurd, zullen de mankementen eerst moeten worden verholpen voordat het voertuig de weg weer op mag. Houd er echter rekening mee dat een reparatie bij oude auto’s niet altijd rendabel is.

Wanneer moet u een APK keuring laten doen?

Hoe vaak u een APK keuring moet laten doen, is afhankelijk van de leeftijd van uw auto en het type voertuig. Als u in een benzineauto rijdt, is een APK keuring bij een nieuwe auto van 0 tot en met 3 jaar niet nodig. Uw auto moet dan voor het eerst worden gekeurd als deze 4 jaar oud is. Vanaf dat moment moet u om het jaar de APK keuring checken, totdat de auto de leeftijd van 8 jaar bereikt. Vanaf deze leeftijd moet u elk jaar een APK keuring auto uitvoeren. Heeft u een dieselauto? In dat geval moet uw auto na 3 jaar voor het eerst worden gekeurd. Vanaf dat moment moet u elk jaar de auto APK keuren.

U bent te laat met uw APK keuring, wat nu?

Als u zonder geldige APK keuring papieren rondrijdt, kunt u een fikse boete krijgen – zowel van de politie als van de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Bovendien is dit erg gevaarlijk: als uw auto niet (langer) technisch in orde is, kan er immers een verkeersongeval ontstaan. We raden u dan ook aan om zo snel mogelijk alsnog een APK keuring te laten uitvoeren. We raden u in dit geval aan om een afspraak te maken. Als de politie u dan op weg naar Van Tilborg staande houdt, kunt u laten zien dat u op weg bent naar de keuring. Hoewel u dan nog steeds in overtreding bent, toont u hiermee wel aan dat u goede wil heeft.

Hoelang duurt een APK keuring?

Hoe lang een APK keuring duurt verschilt van geval tot geval. Dit is onder andere afhankelijk van de staat van uw voertuig. Over het algemeen duurt een APK keuring ongeveer 60 tot 90 minuten. Er is echter een kleine kans dat de RDW uw auto selecteert voor een steekproef. In dat geval zal de RDW na onze keuring een herkeuring uitvoeren. Deze herkeuring zal binnen 90 minuten na de eerste APK keuring plaatsvinden. U mag pas weer de weg op als uw auto ook door de RDW is goedgekeurd. In dat geval zal de APK keuring dus wat langer duren. De kans dat u dit overkomt is echter erg klein: de RDW voert slechts bij 3% van de APK keuringen een steekproef uit.

Wat kost een APK keuring?

Een APK keuring moet, afhankelijk van het type auto en het de leeftijd van het voertuig, elk jaar of elke twee jaar worden uitgevoerd. Dat kan dus flink in de kosten lopen! Om ervoor te zorgen dat het voor iedereen – ongeacht diens budget – mogelijk is om zijn of haar auto APK te laten keuren, doet we ons best om een zo goedkoop mogelijke APK keuring aan te bieden. Om die reden kost een APK keuring bij Van Tilborg slechts €29,95. Wilt u naast een APK keuring ook een reparatie of een onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Wilt u graag van tevoren weten hoeveel dit zal kosten? U kunt bij Van Tilborg altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Veilig de weg op met Van Tilborg

U kunt bij Van Tilborg niet alleen uw auto laten APK keuren – u kunt bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor een auto onderhoudsbeurt, een aankoopkeuring of een reparatie. Ook helpen we u graag bij het wisselen van uw banden en bieden wij 24-uurs pechhulp aan. Heeft u een vraag over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op via (0418) 51 22 18, info@van-tilborg.nl of ons contactformulier.

Meer informatie

Bel voor een vrijblijvende offerte/advies naar (0418) 51 22 18, stuur een e-mail of vul het contactformulier in, dan zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bel (0418) 51 22 18
Stuur een e-mail

*vraag ons naar de voorwaarden