Seizoencheck: weer veilig met de auto op weg

Versoepelingen van de coronamaatregelen laten nog even op zich wachten, maar het moment dat we er weer meer op uit mogen komt echt dichterbij. Denkt u er dan wel aan dat de auto ook al een poosje minder kilometers maakt dan die misschien gewend is? Met een seizoencheck controleren wij uw auto op 29 cruciale punten, voor € 19,95 of gratis als u een MyPeugeot of MyCitroën Card heeft.

Vallen de reguliere onderhoudsbeurten van uw auto buiten het zomerseizoen dan is het een veilig idee als u een van onze monteurs een seizoencheck laat uitvoeren. Dan weet u zeker dat uw auto in topconditie is en dat u straks zorgeloos weg kunt rijden, bijvoorbeeld om op vakantie te gaan. We lopen hier de belangrijkste punten uit de check even na.

Accu

Misschien is het u in de afgelopen maanden al overkomen. U wilde boodschappen gaan doen met de auto maar die had een extra duwtje nodig om te starten en die keer daarop hielp zelfs dat niet meer. In beweging blijven is voor een auto net zo belangrijk als voor de mens. Bij mensen worden de spieren stijf als ze niet genoeg bewegen, bij auto’s heeft lang stilstaan onder andere invloed op de accu. De auto moet kilometers maken om de accu opgeladen te houden. De relatief korte ritjes die nu worden gereden zorgen daar onvoldoende voor. Wij checken voor u de accuspanning en poolklemmen.

Vloeistoffencheck

Met hopelijk veel mooi weer in het vooruitzicht moet de auto lopen als een zonnetje en dus controleren we de olieniveaus. Daarnaast zorgen we ervoor dat de kwaliteit en het niveau van koel- en remvloeistof in orde zijn.

Airco

De airco zorgt ervoor dat u zowel in de winter als in de zomer veilig en aangenaam kunt rijden. Veilig omdat de ruiten ontwasemd worden en aangenaam omdat de koude lucht ervoor zorgt dat u alert blijft en u zich minder plakkerig voelt na een autorit. In het kader van de seizoencheck controleren wij de uitstroom van de koude lucht.

Trekhaak

Staat uw caravan al klaar voor de meivakantie? Dan is de check ook een goed idee, want wij controleren de trekhaak, de trekhaakbevestiging, de stekkerdoosaansluiting en de trekhaakcontacten en -signaal.

Banden

Ook als de auto stilstaat lopen de banden leeg, dus regelmatig de bandenspanning controleren is verstandig. Wij controleren het in ieder geval ook en we checken of er geen beschadigingen zijn. Het net verkeerd raken van een stoeprandje kan een beschadiging van de band veroorzaken en die beschadiging kan levensgevaarlijke gevolgen hebben tijdens een volgende rit. Dat wilt u niet meemaken en al helemaal niet als u met een caravan achter de auto rijdt.

Liggen de winterbanden nog onder u auto? Dan is de check een mooi moment voor de bandenwissel. Zomerbanden hebben minder rolweerstand waardoor u op brandstof bespaart en ze hebben meer grip en een kortere remweg. Als u dat wilt slaan we de winterbanden gratis voor u op.

Afspraak maken?

Dat kan in de online-werkplaatsplanner of stuur ons een mail

Bellen kan natuurlijk ook [Bel (0418) 51 22 18]

Natuurlijk werken we volgens de coronamaatregelen van het RIVM.