Autopech tijdens de vakantie, wachten op een reparatie op een plek waar je niet wilt zijn en de onverwacht hoge kosten, daar zit niemand op te wachten. Autopech is nooit honderd procent te voorkomen, maar een vakantiecheck tackelt al veel risico’s en met de MyPeugeot of MyCitroën Card is zo’n controle nog gratis ook.

 

Pechhulp Peugeot of Citroën

Pechhulp kunt u op diverse manieren regelen, bijvoorbeeld als aanvullende dekking bij uw auto- of reisverzekering of via een pechhulpdienst. Wij bieden met de MyPeugeot of MyCitroën Card* veel voordelen, waaronder pechhulp in Nederland (NL-Plus) of in Europa (EUR-Premium). Handig, maar hoe waar is het cliché ‘voorkomen is beter dan genezen’, zeker met de vakantieperiode voor de deur.

 

Als uw Peugeot of Citroën bij een officieel servicepunt in onderhoud is dan kunt u gebruikmaken van de MyPeugeot of MyCitroën Card. Als officieel verkooppunt en reparateur voor beide merken bieden wij die card natuurlijk ook aan. U kunt de card aanvragen na een technische inspectie waarbij vloeistoffen zijn bijgevuld en geconstateerde gebreken verholpen. Naast tien procent korting op originele accessoires heeft u tijdens de looptijd geen extra kosten voor:

apk-controle;
vakantie-, winter- en tussencontrole;
vloeistoffen bijvullen;
bandenreparatie;
lampjes vervangen;
voorruit (ster) reparatie.

Mocht er, ondanks de vakantiecheck, toch pechhulp nodig zijn en u heeft een card dan profiteert u van voorrang in hulpverlening en hulp vanuit de merkorganisatie.

 

Auto check

‘Wat rijdt, dat slijt’ wordt er gezegd. Toch is het zo dat minder rijden in de coronaperiode niet automatisch betekent dat er niets slijt. Met een check kunt u veel narigheid voorkomen, want daar zit u niet op te wachten nu er coronatechnisch steeds meer landen ‘op groen’ gaan.

 

Vloeistoffen

Oliën trekken bij veel stilstaan vocht aan, waardoor de smerende werking afneemt. Denk er dan eens aan dat u het afgelopen jaar waarschijnlijk veel minder kilometers heeft gereden dan anders. Als u met de auto op vakantie gaat zonder het oliepeil én -conditie te laten checken kan dat zelfs leiden tot een vastlopende motor. Als we dan toch aan het checken zijn, zorgen we er ook meteen even voor dat rem- en koelvloeistof in orde zijn.

 

Banden

Een andere preventie-tip is een bandencontrole. Als de auto bij ons op de brug staat kunnen wij aan banden veel aflezen. We zien hoe de band contact maakt met het wegdek én we kunnen de binnenkant inspecteren op beschadigingen. Een blikje waar u overheen gereden bent kan een snee veroorzaakt hebben. Onder normale omstandigheden duurt het vrij lang voor zo’n beschadiging voor problemen zorgt. Als u op vakantie gaat is dat een heel ander verhaal. U zit met het hele gezin in de auto, wat niet heel vaak voorkomt voor grote afstanden, tel daar de bagage bij en de vaak snel oplopende temperatuur, dan dient die klapband zich dan wel iets eerder aan.

 

Caravan check

Staat de caravan of camper al op de oprit? En heeft uw mobiele vakantiehuisje in verband met corona misschien wel langer dan een jaar stilgestaan? Dan is afreizen zonder check echt onverantwoord. Wij hebben een speciale werkplek met hefbrug voor caravans en campers. Op die manier kunnen wij op werkhoogte een degelijke controle verrichten zonder de ombouw te beschadigen. Wij checken dan ook meteen de trekhaakbevestiging, de stekkerdoosaansluiting en de trekhaakcontacten en -signaal en natuurlijk de banden. Voor de banden van caravan of camper geldt ook dat juist niet rijden zorgt voor slijtage, bijvoorbeeld door de langdurige belasting van een klein deel van de band tijdens de stalling en door het uitdrogen van binnenuit waardoor er scheurtjes ontstaan. Wij zorgen ervoor dat uw caravan of camper in optimale conditie is, zodat u met een gerust hart op reis kunt.

 

Waar moet u op letten bij vervangend vervoer?

Als u onverhoopt met panne staat die niet zomaar is op te lossen, wilt u toch verder. Vervangend vervoer is dan een oplossing, maar let dan vooral ook op de kleine lettertjes van uw pechhulp. Met de vervangende auto naar Nederland terugrijden en er dan pas achter komen dat de auto ingeleverd moet worden bij het leenpunt waar u hem hebt opgehaald komt vaker voor dan u denkt. Let ook op het aantal dagen dat vervangend vervoer wordt vergoed. Neem contact met ons op over de exacte voorwaarden van de pechhulp voor Peugeot en Citroën.

 

Tijdig een afspraak maken voor een vakantiecheck

De wereld gaat stukje bij beetje weer open, maar door corona komt het nog steeds voor dat niet alle onderdelen makkelijk beschikbaar zijn. Maak daarom tijdig een afspraak zodat we eventuele mankementen aan uw auto, caravan of camper nog voor vertrek met de juiste onderdelen kunnen verhelpen.

 

Maak een afspraak in de online-werkplaatsplanner (Zomercheck) of stuur ons een mail.

Bellen kan natuurlijk ook (0418) 51 22 18

 

*Prijzen MyPeugeot Card / MyCitroën Card

NL-Plus in combinatie met onderhoud € 49,95 / zonder onderhoud € 69,95
EUR-Premium in combinatie met onderhoud € 79,95 / zonder onderhoud € 99,95

 

Natuurlijk werken we volgens de actuele coronamaatregelen van het RIVM