6e NIEUWSBRIEF

Team Buurman & Buurman

3 keer is scheepsrecht ! en dus gaan Buurman & Buurman voor de winst in 2018!  

En de winst is dat we ons DOEL hebben gerealiseerd m.b.t. een TUIN en dat we een PODIUMPLAATS hebben gescoord!

Uitslag Arctic Challenge | 3e plaats! | Team Buurman en Buurman

Afgelopen zondagmiddag zijn Buurman & Buurman bij de Arctic Challenge op de derde plaats geëindigd in het algemeen klassement. Martin Groeneveld en Rob Muller zijn de 2 buurmannen die wederom en voor de derde keer de Arctic Challenge zijn aangegaan.

Zaterdag 13 januari 2018 vertrokken er 34 teams naar het hoge noorden. De Arctic Challenge voerde de teams vanuit Zaltbommel via Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Lapland naar Noorwegen over de meest uitdagende wegen met als uiteindelijke doel de eilandengroep De Lofoten.

Telkens krijgen de teams onderweg coördinaten. Deze coördinaten worden doorgerekend vanaf het punt waar het team zich op dat moment bevindt. Als de ideale route en reistijd is berekend naar het nieuwe coördinaat begint de Challenge. Namelijk zo kort mogelijk rijden qua afstand maar aankomen op de exact uitgerekende aankomst tijd. Korter rijden betekend bijna altijd langere reistijd en die heb je dus niet. Te hard rijden is not done en wordt bestraft. Dus moet er slim gereden worden en kun je winst halen als de omstandigheden slechter worden. Dan komt het aan op rijkwaliteiten, voertuig beheersing, durf, lef, uithoudingsvermogen en materiaal.

Qua materiaal hebben Buurman & Buurman gekozen voor de super sterke Isuzu 4X4 D-Max 1.9 Diesel Turbo Automaat Double Cab LSX. Deze keuze heeft zonder enige twijfel bijgedragen aan onze behaalde 3e plaats. De Isuzu is een geweldige fijne auto. Hij is sterk,  4X4 aangedreven, ruim, functioneel, en uitgerust met alle benodigde extra’s en accessoires. Een TOP auto die gelijk z’n vuurdoop heeft gehad. Onze Isuzu is namelijk pas van 2 januari 2018 en had “slechts” 2.000 km op de teller bij de start van de Arctic Challenge.

De laatste etappe was het spannendste. Er moest gereden worden vanuit Rendsburg (D) naar een coördinaat vlak bij Apeldoorn (NL). Het verschil in het klassement tussen plaats 3 (Team Buurman & Buurman) en plaats 4 (Team de Grootjes) bedroeg bij de start van de etappe slechts 6 punten en dus aan Buurman & Buurman de taak om deze voorsprong te behouden. De Mercedes van team De Grootjes accelereerde een stuk sneller op de provinciale wegen dan de sterkte maar ook zware Isuzu van Buurman & Buurman. De route bleken beide teams goed te hebben bestudeerd dus kwam het aan op pure rijvaardigheid. Uiteindelijk was bij de finish het verschil 14 punten tussen beide teams en dus hebben Buurman & Buurman hun 3e positie kunnen verstevigen t.o.v. het  team de Grootjes.

Buurman & Buurman hebben deze Challenge ook aangegrepen om zich in te zetten voor een lokaal goed doel. Martin en Rob zetten zich dus in voor diégene die zelf niet in staat zijn om in hun levensonderhoud, welzijn, plezier en ontspanning te kunnen voorzien. Met dit in het achterhoofd hebben Buurman &  Buurman u om een sponsorbijdrage gevraag om via sponsoring een complete tuin bij elkaar te gaan rijden. De tuin is voor de bewoners van de woonlocaties:  Bommelstein, Binnenvergt en Waluwe. De bewoners van deze locaties zijn cliënten van Prezzent. Mede dankzij uw bijdrage is ook dit doel gehaald en tijdens de finish van de Arctic Challenge is er een cheque overhandigd. Wij wensen alle bewoners van de drie woonlocaties natuurlijk heel veel tuinplezier en willen u als onze sponsor graag bedanken. Zonder u en uw bijdrage was het niet gelukt om dit doel te realiseren!

Buurman & Buurman willen u via deze laatste nieuwsbrief bedanken voor uw aandacht, steun, leuke reacties en positieve bijdrage.

We zeggen graag tot ziens en A je to…

Buurman & Buurman volgen?

Wilt u Buurman & Buurman ook volgen en lezen / zien wat ze onderweg allemaal hebben meegemaakt? Dat kan! Neem dan een kijkje op de facebookpagina van Buurman & Buurman: https://www.facebook.com/arcticbuurman/

 

Links en contact gegevens

Facebook Buurman & Buurman          https://www.facebook.com/arcticbuurman/

Arctic Challenge website:                     http://www.arctic-challenge.nl/

Bommelstein|Waluwe|Vergt              http://prezzent.nl/zaltbommel-bommelstein/

Autobedrijf van Tilborg:                        http://www.van-tilborg.nl/

’t Stadscafé:                                             http://stadscafezaltbommel.nl/

’t Zusje:                                                     http://www.zusje-tapas.nl/onze-zusjes/t-zusje-zaltbommel/

Met vriendelijke groet,

Martin Groeneveld & Rob Muller / Team Buurman & Buurman

Martin Groeneveld                                                                              Rob Muller

[E] martin.groeneveld@van-tilborg.nl                                             [E] rob@stadscafezaltbommel.nl

[T]  +31 (0)418 – 51 22 18                                                                   [T]  +31 (0)418 – 51 62 47

[M] +31 (0)6 – 539 50 585                                                                  [M] +31 (0)6 – 515 76 574