Apk keuring te laat wat nu

Ik ben te laat met mijn APK keuring, wat nu?

Het is in Europa wettelijk verplicht dat auto’s vanaf een bepaalde leeftijd regelmatig worden gekeurd op de minimale veiligheids- en milieueisen. Deze keuring wordt de Algemeen Periodieke Keuring (APK) genoemd. Hoe vaak u uw auto APK moet keuren, is afhankelijk van het type voertuig en de leeftijd van uw auto. Een dieselauto moet vanaf een leeftijd van 3 jaar jaarlijks gekeurd worden. Een benzineauto moet na 4 jaar voor het eerst worden gekeurd, en moet vanaf dat moment om het jaar worden gekeurd tot de leeftijd van 8 jaar is bereikt. Vanaf dat moment moet ook een benzineauto elk jaar aan een APK keuring worden onderworpen. Bent u vergeten om de APK keuring te laten checken? Het kan de beste overkomen. Wij vertellen u hoe u het beste met deze situatie omgaat.

Te laat met uw APK keuring? Zo lost u dit goed op

Bent u vergeten om op tijd een APK keuring te laten uitvoeren? We raden u aan om zo snel mogelijk alsnog een APK keuring te laten doen. Het is namelijk ontzettend gevaarlijk om zonder APK keuring de weg op te gaan. Het zou immers zomaar kunnen dat er iets aan uw voertuig mankeert. Bovendien is het rijden zonder APK keuring verboden: als u door de politie wordt staande gehouden, kan dit u een flinke boete opleveren. Bij Van Tilborg kunt u zonder afspraak terecht. We raden u in dit geval echter aan om toch een afspraak te maken. Als u dan op weg naar Van Tilborg staande wordt gehouden, kunt u in ieder geval aantonen dat u op weg bent naar de keuring. Hoewel u dan nog steeds in overtreding bent, toont u hiermee wel aan dat u goede wil heeft. Hiermee vergroot u de kans dat u er met een waarschuwing vanaf komt.

Kan ik mijn auto eerder APK laten keuren?

Om te voorkomen dat u in de toekomst opnieuw te laat bent met het uitvoeren van de APK keuring, is het raadzaam om deze keuring zo vroeg mogelijk te plannen, het liefst ruim voordat de oude APK keuring vervalt. Mocht u deze afspraak om wat voor reden dan ook missen, dan heeft u immers nog de tijd om een nieuwe afspraak te maken zonder het risico te lopen op een boete. U kunt uw voertuig al vanaf twee maanden vóór de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Afspraak maken?

Voor meer informatie/advies en het doorspreken van alle mogelijkheden, maken wij graag een geheel vrijblijvende afspraak met u.U kunt ons bereiken via (0418) 51 22 18 of ons direct een e-mail.

Bel (0418) 51 22 18
Stuur een e-mail