Wat kost een aankoopkeuring van een auto?

Wat kost een aankoopkeuring van een auto?

Het zal u maar gebeuren – na tijden te hebben gezocht naar een geschikte auto, vindt u hét ideale model. Tweedehands, in goede staat, met een mooi uiterlijk én een fijn prijskaartje. U sluit de deal en vertrekt tevreden naar huis. Een paar dagen later blijkt de auto echter toch minder goed te werken dan gedacht – de auto heeft af en toe startproblemen, het navigatiesysteem werkt niet al te best en bij langere ritten hoort u soms gekke geluiden. Wat nu? Gelukkig is er een manier situaties te voorkomen. Door voor de koop een aankoopkeuring auto uit te laten voeren, weet u precies in welke conditie het voertuig verkeert. Bent u op zoek naar een voordelige aankoopkeuring in de regio Den Bosch, Zaltbommel en Bommelerwaard? In dat geval bent u bij Autobedrijf Van Tilborg aan het juiste adres.

Wat houdt een aankoopkeuring auto in?

Bij een auto aankoopkeuring wordt de technische staat van het desbetreffende voertuig uitgebreid onder de loep genomen. Onze monteurs kijken onder andere naar de werking van de accu en de motor, en controleren of de remmen naar behoren werken. Ook worden onder meer de ophanging en de vering van de auto onder de loep genomen. Op basis van deze inspectie wordt een keuringsrapport opgesteld. Is er sprake van schade en is er een reparatie nodig om deze schade te herstellen? Of moeten er onderdelen vervangen worden? In dat geval wordt er een calculatie van de verwachte kosten opgesteld.

De kosten van een aankoopkeuring auto

Als u een aankoopkeuring overweegt, vraagt u zich vast af ‘wat kost een aankoopkeuring auto eigenlijk?’ Bij Van Tilborg kunt u terecht voor een voordelige aankoopkeuring auto. De kosten van een aankoopkeuring auto zijn slechts €149. Deze prijs is inclusief BTW en geldt voor alle automerken en typen auto’s. Heeft u een vraag over onze aankoopkeuring auto prijs? We helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0418) 51 22 18, info@van-tilborg.nl of ons contactformulier.

Wie betaalt een aankoopkeuring auto?

Het is natuurlijk niet alleen van belang wat een aankoopkeuring auto kost, maar ook wie deze betaalt. Het is aan u en de verkoper om hier goede afspraken over te maken. In de meeste gevallen wordt een aankoopkeuring door de (potentiële) koper betaalt. Hij of zij is immers degene die het meest van de aankoopkeuring profiteert. Als echter ook de verkoper de staat het voertuig wil laten controleren, kunt u wellicht afspreken dat jullie allebei de helft betalen.

Veilig de weg op met Van Tilborg

Als u eenmaal een nieuwe auto heeft gekocht, is het belangrijk om deze regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Hierdoor kunnen eventuele technische mankementen tijdig worden opgespoord en versteld. Zo blijft uw voertuig in topconditie! Ook voor onderhoudsbeurten kunt u bij Van Tilborg terecht. U kunt bij ons tevens voor een aantrekkelijk tarief een APK keuring laten uitvoeren.

 

Afspraak maken?

Voor meer informatie/advies en het doorspreken van alle mogelijkheden, maken wij graag een geheel vrijblijvende afspraak met u.U kunt ons bereiken via (0418) 51 22 18 of ons direct een e-mail.

Bel (0418) 51 22 18
Stuur een e-mail