Hoeveel kost een onderhoud van een auto

Hoeveel kost het onderhoud van een auto?

Het is als automobilist uiteraard ontzettend belangrijk om te weten dat uw auto geen technische mankementen vertoont. U wilt immers voorkomen dat u met pech langs de weg komt te staan! Of nog erger – dat u verzeild raakt in een verkeersongeval. Dit zou vervelende gevolgen kunnen hebben voor uw gezondheid – en dat van anderen. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw voertuig naar behoren functioneert. Om ervoor te zorgen dat uw auto in goede conditie blijft, is het raadzaam om regelmatig een auto onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Hoe vaak u een onderhoudsbeurt auto moet laten doen, is afhankelijk van het type voertuig en de leeftijd van uw auto. In het onderhoudsboekje van uw voertuig staat aangegeven wat voor onderhoudsinterval de fabrikant aanraadt. Voor de meeste voertuigen wordt aangeraden om voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt auto te kiezen. Op deze pagina leggen we u wat het onderhoud van een auto over het algemeen kost.

Wat houdt een onderhoudsbeurt in?

Bij een onderhoudsbeurt – ook wel een servicebeurt genoemd – wordt de motorolie ververst en uw oliefilter vervangen. Bovendien wordt het technisch functioneren van uw voertuig uitvoerig gecontroleerd. Zo gaan onze monteurs bijvoorbeeld na of de accu, motor, verlichting en remmen naar behoren werken. Ook wordt onder andere de staat van de banden onder de loep genomen en het elektronisch circuit van de auto gecheckt. Op basis van deze inspectie wordt bepaald of er wellicht onderdelen moeten worden vervangen of dat er een reparatie dient te worden uitgevoerd. We vervangen of repareren uiteraard niets zonder dat met u te overleggen!

Hoeveel kost een auto aan onderhoud per jaar?

Hoeveel onderhoud auto kost is afhankelijk van de onderhoudswerkzaamheden die worden uitgevoerd. Als slechts een beperkt aantal zaken wordt gecontroleerd, wordt ook wel gesproken van een ‘kleine onderhoudsbeurt’. Een uitgebreidere inspectie wordt ook wel een ‘grote onderhoudsbeurt’ genoemd. De kleine onderhoudsbeurt auto kosten zijn uiteraard lager dan de grote onderhoudsbeurt auto kosten. Aangezien er voor elk auto merk en voor elk type auto verschillende soorten onderhoudsbeurten bestaan, is het helaas echter niet mogelijk om vooraf een standaardprijs te communiceren. We snappen echter dat uw het prettig vindt om vooraf te weten hoeveel het onderhoud van uw auto kost. Om die reden kunt u ons altijd benaderen voor een persoonlijke offerte. Deze offerte is uiteraard geheel vrijblijvend. Zou u graag zo’n prijsindicatie willen ontvangen? Neem dan contact met ons op via (0418) 51 22 18, info@van-tilborg.nl of ons contactformulier.

Bespaar op uw kosten onderhoudsbeurt auto

Auto’s dienen vanaf een bepaalde leeftijd regelmatig te worden gekeurd aan de hand van bepaalde veiligheids- en milieueisen. Deze keuring wordt de Algemene Periodieke Keuring (APK) genoemd. Verloopt uw huidige APK binnenkort? Overweeg dan om uw onderhoudsbeurt en de APK keuring tegelijkertijd uit te laten voeren. Dat is namelijk een stuk voordeliger! Bent u benieuwd wat auto onderhoud kost in combinatie met een APK keuring? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de bovenstaande contactgegevens. We sturen u graag een persoonlijke offerte toe!

Kwaliteit staat bij Van Tilborg steevast op één

Het kopen van een auto is een flinke investering. Om die reden vinden we het belangrijk om zo zorgvuldig mogelijk met uw voertuig om te gaan. Kwaliteit en vakmanschap zijn bij ons dan ook altijd de hoogste prioriteit. Onze monteurs zetten hun kennis en jarenlange ervaring in om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. U kunt bij ons overigens niet alleen terecht voor een onderhoudsbeurt of APK keuring – we helpen u bijvoorbeeld ook graag bij het herstellen van schade, het wisselen van uw banden of het updaten van uw navigatiesysteem. Ook staat onze 24-uurs pechhulp altijd voor uw klaar. Heeft u een vraag over onze diensten? Het team van Van Tilborg helpt u graag verder.

Afspraak maken?

Voor meer informatie/advies en het doorspreken van alle mogelijkheden, maken wij graag een geheel vrijblijvende afspraak met u.U kunt ons bereiken via (0418) 51 22 18 of ons direct een e-mail.

Bel (0418) 51 22 18
Stuur een e-mail