Leeuwekeur Garantie

Waarom u voor een Leeuwekeur Occasion kunt kiezen?

Autobedrijf Van Tilborg Zaltbommel biedt u een uniek zekerheidspakket bij de aanschaf van een occasion. Pas wanneer de auto voldoet aan strenge voorwaarden ten aanzien van leeftijd, kilometrage en onze kwaliteitsnorm, zal hij worden aangeboden als een Leeuwekeur occasion.

Afhankelijk van de leeftijd en de kilometerstand wordt een Leeuwekeur occasion aangeboden onder één van de drie onderstaande labels:

 • De garantie Leeuwekeur Plus XL:
  Wij bieden minimaal 24 maanden garantie op occasions die maximaal 2 jaar oud zijn en niet meer dan 50.000 km gereden hebben.
 • De garantie Leeuwekeur Plus:
  Wij bieden minimaal 12 maanden garantie op occasions die maximaal 4 jaar oud zijn en niet meer dan 100.000 km gereden hebben.
 • De garantie Leeuwekeur Comfort:
  Wij bieden minimaal 6 maanden garantie op occasions die maximaal 8 jaar oud zijn en niet meer dan 150.000 km gereden hebben.

Het zekerheidspakket van een Leeuwekeur personenauto houdt altijd in:

Kwaliteitscontrole op 100 punten

De voertuigen die Van Tilborg aanbiedt met het label Peugeot Leeuwekeur zijn streng beoordeeld op 100 controlepunten.

Om te kwalificeren als Leeuwekeur auto, worden de volgende zaken beoordeeld:

 • Dynamische elementen
 • Motor
 • Versnellingsbak
 • Uitlaat
 • Carrosserie
 • Aandrijflijn
 • Interieur
 • Elektrische systemen

Pas op, de 100 controlepunten vervangen niet de verplichte technische inspectie, maar ze garanderen de kwaliteit van de aangeboden auto’s.

Minimaal 1 jaar APK

Benzineauto’s van vier jaar en ouder dienen APK gekeurd te zijn. Voor auto’s met een dieselmotor is dit vanaf drie jaar en ouder. Alle Leeuwekeur auto’s die verplicht een APK nodig hebben, zijn voorzien van een Algemeen Periodieke Keuring, die minimaal 1 jaar geldig is. Echte kwaliteit ervaart u natuurlijk pas tijdens het rijden.

Conform onderhoudsvoorschrift afgeleverd

Bij verkoop heeft iedere Leeuwekeur personenauto onderhoud gehad volgens de door de fabrikant gestelde normen. Natuurlijk zullen aan slijtage onderhevige zaken zoals remmen, bougies, accu, banden enz. van tijd tot tijd vervangen moeten worden. Deze normale slijtage valt niet onder de Leeuwekeur garantie. Alle slijtagegevoelige onderdelen zijn in overeenstemming met de leeftijd en de kilometrage van de auto. Indien gedurende de eerste 10.000 km, gereden binnen de eerste 12 maanden (Leeuwekeur Comfort maximaal 6 maanden) na aflevering van de auto, slijtagegevoelige onderdelen vervangen moeten worden, dan garandeert de Peugeot Kwaliteitsnorm dat deze kosten voor rekening van Van Tilborg komen. Een extra zekerheid die wij u bieden naast de toch al uitgebreide garantie.

Omruilgarantie 14 dagen of 1.000 km

Wij zijn ervan overtuigd dat u volledig tevreden zult zijn met uw nieuwe Leeuwekeur personenauto. In het uitzonderlijke geval dat er zich binnen 14 dagen of 1.000 km toch iets mocht voordoen dat wij technisch niet kunnen oplossen, kunt u de auto omruilen voor een andere beschikbare auto (vraag naar de voorwaarden).

24/7 pechhulp

24/7 pechhulp: Peugeot Assistance staat dag en nacht – 7 dagen per week – gereed om u in geval van pech snel weer op weg te helpen. Waar u ook strandt in Nederland: onder normale omstandigheden is na uw oproep binnen 30 minuten professionele hulp ter plekke.
Peugeot Assistance is ook uit te breiden, zodat uw pechhulp ook geldt in geheel Europa.

Hulp inroepen voor Peugeot Assistance pechhulp?
In Nederland belt u +31(0)800 023 17 33 en vanuit het buitenland bereikbaar via nummer +31(0)20 654 55 36.

Vervangend vervoer

Indien de Peugeot niet op dezelfde dag van de stranding kan worden gerepareerd, stelt Peugeot Assistance een vervangende auto zonder specifieke uitrusting ter beschikking voor de duur van de reparatie, met een maximum van 4 werkdagen. De vervangende auto zal, voor zover de lokale omstandigheden dit toelaten, van dezelfde klasse zijn of, indien dit niet mogelijk is, van één klasse lager. De bestuurder dient te voldoen aan de door het autoverhuurbedrijf gestelde voorwaarden zoals vermeld in het huurcontract. De kosten die voortvloeien uit het gebruik van de auto, zoals brandstof, tolgelden, parkeergelden, verkeersboetes en eventuele aanvullende verzekeringspremies, evenals elke overschrijding van het aantal huurdagen, zijn voor rekening van de bestuurder.

Gecontroleerde kilometerstand

Duidelijkheid over tellerstanden

De tellerstand van een voertuig heeft invloed op de prijs, de onderhoudscondities en de veiligheid van een voertuig. 5% van de gebruikte auto’s in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide teller. En dat terwijl het terugdraaien van tellers sinds 1 januari 2014 verboden is.

Als consument wilt u weten of de tellerstand klopt van het voertuig dat u wilt kopen. De RDW verzamelt tellerstanden van personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens. Hierdoor ontstaat er bij zo’n voertuig een reeks tellerstanden, normaal gesproken is dit een oplopende reeks. Als de tellerstand wordt teruggedraaid, valt dat dus meteen op en is er sprake van tellerfraude. Door het registreren van tellerstanden op wettelijk voorgeschreven momenten, bestrijdt de RDW in samenwerking met NAP deze tellerfraude. Van iedere Peugeot Leeuwekeur auto wordt bij binnenkomst de kilometerhistorie gecontroleerd bij de stichting Nationale autopas (NAP), alleen wanneer de kilometer historie logisch is kan de auto als Peugeot Leeuwekeur worden aangeboden.

Een Leeuwekeur Occasion is niet zomaar een gebruikte auto

Wanneer u kiest voor een Leeuwekeur Occasion kiest u voor een auto met vele zekerheden, ondersteund door de BOVAG, de APK, het Peugeot Keurmerk en de Peugeot Kwaliteitsnorm.

Een Leeuwekeur Occasion heeft u veel te bieden. Met dit programma maken wij de belofte van zekerheid méér dan waar.

Er zijn eigenlijk maar een paar logische voorwaarden om voor de Leeuwekeur garantie in aanmerking te komen: uw Leeuwekeur personenauto moet bij een officieel Leeuwekeur Serivcepunt volgens de voorschriften in onderhoud zijn en blijven. Op vertoon van een geldige Leeuwekeur garantiepas kunnen dan alle reparaties die onder de garantie vallen kosteloos worden uitgevoerd (vraag naar de voorwaarden).

HET GAAT TENSLOTTE OM UW NIEUWE AUTO!

Meer informatie

Wilt u meer informatie/advies omtrent Leeuwekeur Occasions? Bel dan naar (0418) 51 22 18, stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

Bel (0418) 51 22 18
Stuur een e-mail