Ruitschade auto

Van Tilborg: eerste hulp bij ruitschade aan uw auto

U heeft het misschien wel eens meegemaakt – u rijdt op de snelweg wanneer er plotseling een steentje tegen uw voorruit ketst. Pats! Het steentje laat een sterretje in uw raam achter. Dit soort ruitschade auto komt ontzettend vaak voor: ongeveer 1 op de 4 automobilisten heeft wel eens last (gehad) van een sterretje in de voorruit. Een sterretje ontstaat wanneer een steentje of een klein stukje asfalt tijdens het rijden opspringt en hard tegen het autoraam aankomt. Als het sterretje klein is en uw zicht tijdens het rijden niet belemmert, bent u misschien geneigd om het sterretje te laten zitten. Experts raden echter aan om sterretjes, hoe klein ook, zo snel mogelijk te repareren. Een klein sterretje kan na verloop van tijd namelijk uitgroeien tot een flinke barst. Een dergelijke barst is helaas een stuk lastiger en dus duurder om te repareren dan een sterretje.

Laat een sterretje geen barst worden

Een sterretje in de autoruit is op zichzelf niet zo’n groot probleem – mits het sterretje uw zicht niet belemmert natuurlijk. Om die reden zijn veel mensen geneigd om kleine sterretjes te laten zitten. Hoewel dit volkomen begrijpelijk is, raden we u toch aan om tot reparatie over te gaan – hoe klein het sterretje ook is. Dit komt doordat kleine sterretjes vaak na verloop van tijd uitgroeien tot een grotere scheur of barst. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

  • Allereerst kan vorst ervoor zorgen dat het sterretje uitscheurt. In het sterretje gaat namelijk vocht zitten. Als het gaat vriezen, zet dit vocht uit. Hierdoor komt er spanning op het raam te staan. Dit kan ertoe leiden dat de ruit barst.
  • Ten tweede kunnen temperatuurschommelingen een barst veroorzaken. Als je in de winter de verwarming aan hebt, bestaat er een groot temperatuurverschil tussen binnen buiten. Ook dit leidt tot een grote spanning op het raam.

Hoe wordt ruitschade aan een auto gerepareerd?

Hoe ruitschade aan een auto wordt gerepareerd, is afhankelijk van de grootte van de ruitschade auto. Als er sprake is van een sterretje dat kleiner is dan een 2 euromunt, kan deze ruitschade auto meestal met een harsinjectie worden verholpen. De autoruit hoeft dan niet te worden vervangen. Gaat het om ernstigere ruitschade, zoals een groter sterretje of een barst of scheur? In dat geval kan de ruitschade aan uw auto in de meeste gevallen niet meer worden gerepareerd en moet de complete ruit worden vervangen.

De kosten van ruitschade auto

Hoeveel het repareren van ruitschade auto kost, is afhankelijk van de ernst van de ruitschade auto. Zo betaalt u natuurlijk minder voor het repareren van een klein sterretje dan voor het repareren van een sterretje van een groter formaat. Daarnaast is het repareren van een sterretje door middel van harsinjectie stukken goedkoper dan het vervangen van een ruit. De prijs van ruitvervanging is onder meer afhankelijk van het automerk, het type auto en het type ruit. Het is helaas dan ook niet mogelijk om één standaardprijs voor het repareren van ruitschade auto te noemen. We kunnen ons echter goed voorstellen dat u van tevoren graag wilt weten hoeveel het repareren van uw ruitschade auto zal kosten. Om die reden kunt u bij Van Tilborg altijd een persoonlijke prijsopgave aanvragen. Het aanvragen van deze prijsopgave is uiteraard volledig vrijblijvend. Zou u graag een offerte op maat willen ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via (0418) 51 22 18, info@van-tilborg.nl of ons contactformulier.

Is ruitschade aan een auto verzekerd?

Heeft u ruitschade auto opgelopen? In dat geval is het belangrijk om na te gaan of deze ruitschade door uw verzekering auto wordt gedekt. Of uw auto ruitschade verzekerd is, leest u in de polisvoorwaarden van uw autoverzekering. Over het algemeen wordt ruitschade alleen gedekt als u naast de WA dekking ook een beperkt casco of een all risk dekking heeft afgesloten. Het claimen van ruitschade auto heeft geen invloed op uw no claim korting.

De invloed van ruitschade auto op de APK keuring

De Europese wetgever heeft besloten dat auto’s vanaf een bepaalde leeftijd regelmatig moeten worden gekeurd. Deze keuring wordt de APK keuring auto genoemd. In deze keuring wordt uw auto gecontroleerd aan de hand van een aantal veiligheids- en milieuvoorschriften. Is het binnenkort weer tijd om uw auto APK te keuren maar heeft u ruitschade auto? Deze ruitschade auto kan ervoor zorgen dat uw voertuig niet door de APK keuring komt. Dit is het geval als het sterretje of de barst vertakkingen heeft en/of het zicht van de bestuurder belemmert. Als er sprake is van dergelijke ruitschade auto, zal uw auto dus eerst gerepareerd moeten worden voordat deze kan worden goedgekeurd.

 

Meer informatie

Bel voor advies of een vrijblijvende prijsopgave naar (0418) 51 22 18, stuur een e-mail of plan uw afspraak direct in via onze werkplaatsplanner.

Bel (0418) 51 22 18
Stuur een e-mail